• Garevac, Lužani 1 - 74484 Modriča
  • 00387 (53) 874 052
  • Garevac, Lužani 1 - 74484 Modriča
  • 00387 (53) 874 052
DONIRAJ

Župne informacije

Župnik župe Garevac

Velečasni Anto Stjepanović, župnik župe Garevac

Današnji župnik u Garevcu je vlč. Anto Stjepanović. Rođen je 05. listopada 1963. godine u Krepšiću kod Brčkoga gdje je završio i osnovnu školu, a gimnaziju je pohađao od 1978. do 1982. godine u Brčkom.

Za vrijeme studija Agronomskog fakulteta u Zagrebu doživio je obraćanje to jest susret s Bogom koji ga je pozvao za svećenika te je 1986. godine upisao studij teologije u Sarajevu. Nakon treće godine prelazi kod redovnika Karmelićana u Zagreb, gdje je 1996. godine diplomirao i zaređen je od kardinala Franje Kuharića za svećenika.

Kao svećenik bio je četiri godine kapelan u Remetama, a onda je do 2005. otišao u Karmelićanski samostan na Krku.

Iste godine odlazi u misije u Afriku gdje ide u Kaliforniju na učenje engleskog jezika a zatim u državu Malawi, gdje ostaje do 2008. godine.

Tada se vraća u Hrvatsku i izlazi iz Karmelićana i prelazi u biskupijske svećenike i odlazi u Istru gdje je bio 8 godina župnik u župama : Gologorica, Pazinski Novaki, Paz, Krbune i Tupljak.

Nakon toga izražava želju kardinalu Vinku Puljiću da se vrati u BiH i kardinal ga prima te šalje za župnika u župu Marija Majka Crkve u Garevcu koju prima 23. kolovoza. 2018.

Kontaktirajte župnika

Pošaljite poruku, postavite pitanje, komentar...

Preko priložene forme za kontakt možete župniku postaviti pitanje, odaslati poruku, prijedlog ili sugestiju. Možete komentirati događaje vezane za župu ili iz bilo kojeg drugog razloga ili potrebe ostvarite željeni kontakt sa župnim uredom. Ukoliko vam ne odgovara postavljena forma molimo pogledajte ostale mogućnosti kontakta u našoj rubrici KONTAKTI.

loader

Radno vrijeme župnog ureda

Nečelno župni ured možete posjetiti u bilo kojem trenutku. Ipak, preporuka župnika je da svoje potrebe vezano za župu organizirate i planirate po sljedećem rasporedu.

Kontakt u hitnim slučajevima

Iako smo postavili više mogućnosti za kontakt župnog ureda i župnika ovdje postavljamo telefonski broj za hitne intervencije župnika. Na broj 063-858-232 molim zvati samo u iznimno hitnim prilikama. Molim župljane da ne zloupotrebljavaju ovaj broj u slučajevima kada to nije neophodno.