• Garevac, Lužani 1 - 74484 Modriča
  • 00387 (53) 874 052
  • Garevac, Lužani 1 - 74484 Modriča
  • 00387 (53) 874 052
DONIRAJ

Checkout

OBNOVA CRKVENOG KROVA

“CRKVENI KROV”

 

Dragi moji župljani, dragi vjernici!

Pored svih nelagoda koje nam je ova 2020. godina donijela, uz sve druge općeznane potrebe naše župe, stigla nas je i jedna konkretna materijalna potreba, a to je prokišnjavanje crkvenoga krova naše župne crkve.

Ovaj „izazov“, pored svih drugih koje smo u proteklo vrijeme imali i s kojima smo se uspješno uhvatili u koštac i nosili, nažalost, još uvijek stoji pred nama te ugrožava našu, kako ju vi Garevljani opravdano nazivate, ljepoticu – našu župnu crkvu.

Prokišnjavanje nije počelo ove godine. Još za vrijeme pokojnoga župnika vlč. Filipa Brajinovića krov je počeo prokišnjavati, ali zbog bolesti on, na žalost, nije bio u mogućnosti pokrenuti akciju za popravak krova. S vremenom, stanje je postajalo sve gore i gore. Stoga sam prošle 2019. godine, u konzultaciji i suradnji s našim garevačkim inženjerom, gospodinom Nikom Stanušićem, dao procijeniti štetu, tj. opće stanje crkvenoga krova. Budući da je procjena bila onakva, kakvu sam donekle i očekivao, a to je potreba da se cijeli krov izmijeni i po mogućnosti dobije limeni pokrov, zatražili smo od tvrtke STANOGRADNJA d.o.o. Odžak predračun za radove ove vrste. Predračun, koji je izdan 01.06.2019. u Odžaku još uvijek vrijedi. S obzirom na to da krov prokišnjava već nekoliko proteklih godina, novi krov je nužno potreban, s time da ovoga puta idemo na dugoročnije rješenje, a to je limeni pokrov. Sve pojedinosti o planiranim troškovima, tj. uvid u predračun, možete dobiti ovdje.

Nadaleko je poznato, vama Garevljanima još više, da se u Garevcu nikada ništa vrijedno nije uspjelo srušiti, a da nije nanovo, još ljepše i još bolje izgrađeno. U toj nadi želim i ja ostati i na ovome mjestu sve vas pozvati na zajedništvo i spremnost na dio žrtve, iz koje će se kroz jedinstvo svih izroditi ostvarenje ovoga važnoga projekta. Važno je da nam crkva ne prokišnjava i time dodatno stradava. Znam koliko vam je sveta i koliko ste vezani za nju. Svakim danom svoga boravka uz nju, sve vas više razumijem.

Cijeli sustav prikupljanja sredstava za župu, ali i za ovaj projekt konkretno, je vrhunski organiziran. Sve osobe, koje su uključene u rad i djelovanje župe su od mene osobno potvrđene i imaju moje povjerenje i mandat. Uz glavnoga koordinatora i povjerenika garevačke župe u iseljeništvu imamo povjerenike u svim ključnim državama gdje Garevljani uglavnom žive: Švicarska, Njemačka, Austrija te Matica Hrvatska. Sva uplaćena sredstva će u najkraćem mogućem roku nakon uplate biti transparentno objavljena na našim župnim stranicama.

Uvjeren sam da će sve Garevljanke i Garevljani kao „jedno tijelo i jedna duša“ prepoznati trenutak i aktualnu potrebu župe, te se odazvati i podržati ovaj projekt, prema postojećim osobnim i realnim mogućnostima. U vašu volju ne sumnjam, u vaše povjerenje sam siguran, a za dobro naše župe jesam i ostat ću postojan.

Neka Vječni Otac prigrli svaku vašu žrtvu, a zagovor Marije Majke prati vas i vaša pokoljenja!

 

Vaš župnik Anto Stjepanović

 

Prilog: Preslika predračuna projekta